Romana Deutsch Magyar

Elevi si profesori de C.T. Emergetic ”Remus Radlet” la specializare in Ungaria.      

ERASMUS+ este noul program al Uniunii Europene care se adresează următoarelor domenii: educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2014-2020 având ca și obiective dezvoltarea competențelor și a capacității de inserție profesională prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport.

Pe parcursul lunii aprilie, Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleţ” din Braşov a implementat două din cele patru fluxuri din proiectul „E+ = DRUMUL CTERR SPRE VIITOR“.
Astfel, 10 elevi din clasele a XI –a, profilele tehnician în automatizări şi tehnician în instalaţii electrice, au participat la 3 săptămâni de stagiu de practică desfăşurat la fabrica National Instruments, din Debrecen, Ungaria.

     „În cele 15 zile de lucru efectiv în fabrică, elevii şi-au îmbunătăţit competenţele printr-o pregătire practică de înaltă calitate necesare în vederea facilitării inserţiei profesionale pe piaţa muncii. Totodată elevii practicanţi şi-au dezvoltat aptitudini necesare pentru a mări şansele de angajare la o firmă de prestigiu. Dezvoltarea rapidă a tehnologiei, schimbările rapide care au loc în domeniul electronic îi obligă pe profesori la formări profesionale pentru a putea adapta materia predată la tehnologia zilelor noastre. De aceea şi trei profesori ingineri s-au specializat, la aceeaşi intreprindere, în profilul pregătirii de bază, îmbunătăţindu-şi competenţele profesionale şi sociale“, a povestit prof. Ioan Sorin Buksa, director al Colegiului Tehnic Energetic „Remus Răduleţ.

Colegiul Tehnic Energetic „Remus Rădule?” Brașov, a derulat în perioada 07.05.2018 – 18.05.2018 ultimul flux al proeictului Erasmus + 2017 -1- RO01-KA116-036182 E+= DRUMUL CTERR SPRE VIITOR la Colegiul Tehnic Kossuth Lajos și partenerii educț?ionali, din Gyor. Mobilitatea și-a propus să contribuie la educația și formarea profesională practică de înaltă calitate, la dezvoltarea competentelor cheie si profesionale necesare optimizării inserției pe piata muncii a celor 11 participanti prin formare profesinală in străinătate si dobandirea de experiență practică la locul de muncă.

Pe langă competentele profesionale elevii ?i-au perfectionat competentele de limba engleză, cele de lucru in echipă, self management, recunoasterea diversitatii, toleranta, citizenship.

Dupa cele 6 ore de pregatire practica zilnică, participan?ii au avut programe de documentare profesională la laboratoarele de automatizari de la Universitatea din Gyor, întreprinderea AUDI, centru de formare profesională AUDI, IGM Robottehnic, Engenierugsinstruments, centrală electrică de la Gonyu.

Programul cultural din timpul liber a cuprins pe langa turul orasului Gyor, vizite la Budapesta, Viena, Bratislava, Pannonhalma, Papa. O alta activitate gustata de participanti a fost vizitele de la un strand termal unde vorba unuia dintre elevi au exersat tehnci de supravietuire in mediul acvatic.

 

 

 

Galerie foto