Romana Deutsch Magyar

Îmi amintesc cu nostalgie de primul an 1967, de sesiunile de admitere din vară și din toamna, de modul de funcționare, impropriu, al primelor clase și… de anii 1971-1976 când am funcționat ca director adjunct și am contribuit la terminarea construcţiilor atelierelor, căminului, cantinei …

Prof. Maria Tutuianu 1997

În anul 1976, lucram la Uz. Tractorul – Braşov şi în vara acelui an, întâmplarea a făcut, să întâlnesc o cunoştinţă care era profesor la Grupul Şcolar Energetic din localitate. Printre cele discutate, m-a invitat să vin ca profesor de specialitate la acest grup şcolar, având mare nevoie de astfel de cadre. Am dat curs invitaţiei şi la începutul anului şcolar, din acel an, eram angajat ca profesor de specialitate, la Grupul Şcolar Energetic Braşov. Multe cunoştinţe, din anturajul meu, s-au mirat de decizia mea, dar nu i-am luat în seamă. Noii colegi m-au primit foarte bine şi eu m-am simţit ca în familie, iar ceea ce făceam, îmi plăcea foarte mult. Tare mult, mi-au placut şi elevii, pe care i-am avut şi m-au impresionat prin disciplina lor şi prin dorinţa lor de a învăţa. Anii au trecut şi nici nu mai stiu când, m-am ‘trezit’, eram pensionar. Împreună cu colegii mei, am avut multe zile frumoase, Grupul Şcolar Energetic Braşov, a devenit , Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleț” Braşov şi elevii noştii ne-au adus multe satisfacţii de suflet. Este adevărat că am avut şi zile mai puţin frumoase, dar au trecut.

Pe această cale, mulţumesc foştilor mei colegi şi elevi că am avut onoarea şi plăcerea de ai cunoaşte şi a lucra împreună. Sacele-Braşov

Prof. Dr. Ing. Ion Deaconescu ( D D ) Octombrie 2011

Caracteristica europeană a şcolii se află în multiculturalitatea ei, pregătirea elevilor în limbile materne: română, maghiară şi germană, a facilitat schimburile profesionale cu instituţii şcolare europene. Prin participarea la proiecte comunitare, au fost beneficii de ambele părţi. Se poate afirma cu certitudine că de-a lungul timpului colaborarea foarte bună cu administraţia publică locală şi în prezent, în mod special, cu Primăria Braşov, a oferit elevilor oportunitatea de a întreprinde parcursuri profesionale moderne şi creative. Prin utilizarea tehnologiei moderne cu care este dotată şcoala din fonduri UE, ei pot valorifica disponibilităţile şi capacităţile lor intelectuale facilitând dezvoltarea spiritului antreprenorial şi reuşita în viaţă.

Prof. Florentina Gabor – fost director Octombrie 2011

„Energeticul” este şcoala de care şi azi sunt mândru – unde profesorii mi-au fost prieteni şi am învăţat că având o şurubelniţă, pot schimba lumea.

Szenyei , promoţia 1986 Budapest octombire 2011 

Recunosc că intrând în primul an de liceu, eu la fel ca şi ceilalţi colegi nu eram foarte conştient de ceea ce ar fi însemnat pentru mine ceea ce mă aştepta, însă cu fiecare an petrecut într-un liceu tehnic am realizat valoarea cunoştinţelor oferite şi avantajele care acestea mi le oferea astfel încât în prezent în postura de student realizez ce oportunitate a reprezentat într-adevar pentru mine să provin dintr-un colegiu tehnic.

Pasiunea, creativitatea și spiritul practic reprezintă elementele cheie pentru un parcurs de succes„ cursurile unei școli cu pregătire tehnică oferă avantajele deprinderilor practice și al lucrurilor făcute cu plăcere încă din primii ani ai pregătirii pentru o viitoare carieră.

Cosmin Tacea, promoţia 2011 Braşov, octombrie 2011