Date despre proiect preluate de pe site-ul oficial http://www.ziuastafetei.ro/

“Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?”

Cu totii am primit aceasta intrebare la un moment dat. Cat de repede i-am raspuns a depins de cata incredere aveam in dreptul nostru de a alege, dar si cat de siguri puteam fi ca alegerea noastra va fi incurajata.

Pentru toate celelalte zile cand le-am cerut sa se pregateasca “sa fie mari”, “Ziua Stafetei” este momentul in care le dam sansa copiilor si tinerilor sa ne arate cine vor sa fie. Ii lasam sa aleaga si le predam stafeta.

Timp de o zi, copiii si tinerii iau locul adultilor, exersandu-si abilitatile in meseria pe care si-o doresc. Nu mai trebuie sa astepte un viitor nedefinit, ci ii vor pune bazele inca de-acum.

Ce se intampla de Ziua Stafetei?

Copii si tineri preiau stafeta

“Ziua Stafetei” se adreseaza tuturor copiilor si tinerilor cu varste cuprinse intre 12-18 ani, care stiu ce vor sa fie cand “vor creste mari” si vor sa-si creeze viitorul incepand de-acum.

Pentru a prelua stafeta, copiii/tinerii trebuie sa faca parte dintr-un grup constituit la nivel local si inscris in campanie de catre un profesor/asistent social/lider ONG etc.

Adultii le cedeaza locul

Profesionistii care ii vor arata unui copil/tanar cum isi practica meseria, implicandu-i si consultandu-i la locul de munca, sunt numiti mentori.

Predarea stafetei de catre mentori are loc intr-o zi si intr-un interval orar agreat de comun acord cu copilul, respectand totusi perioada campaniei.