Romana Deutsch Magyar

Biblioteca din cadrul școlii deţine 28034 volume şi are 560 de cititori.

Cea mai mare parte dintre volumele bibliotecii au fost achiziţionate în vederea formării unei culturi solide şi a unei bune pregătiri de specialitate a elevilor. Aceştia au la dispoziţie cărţi de literatură română şi universală, de electrotehnică şi electronică, de fizică, chimie, istorie şi geografie precum şi unele de artă, turism şi divertisment.

Biblioteca deţine cărţi în limba maghiară şi germană, care stau la dispoziţia elevilor care studiază în aceste limbi.

Cititorii bibliotecii pot consulta numeroasele dicţionare, enciclopedii, atlase şi orice alte cărţi în bibliotecă într-o atmosferă liniștită și sub îndrumarea bibliotecarei.

Tot în incinta bibliotecii se pot organiza diferite activități cum ar fi: ore de lectură, activităţi în care elevii învaţă poezii şi cântece, activităţi în colaborare cu psihologul şcolii. Cititorii au acces și la Internet și sunt îndrumați cum să caute eficient informații în mediul online. Învățătorii și profesorii împreună cu elevii pot viziona diferite filme documentare cu ocazia sărbătorilor sau orice altă ocazie. Cu clasele primare se organizează și “Atelierul fanteziei” în cadrul căruia copii ascultă cântece, poveşti, desenează, pictează sau realizează diverse obiecte sub îndrumarea bibliotecarului și a învăţătorilor, după care se pot organiza și expoziții cu materialele realizate.

Bibliotecar  Elekes Csilla