Romana Deutsch Magyar

Biblioteca din cadrul școlii deţine 28644 volume şi are 1126 de cititori.

Cea mai mare parte dintre volumele bibliotecii au fost achiziţionate în vederea formării unei culturi solide şi a unei bune pregătiri de specialitate a elevilor. Aceştia au la dispoziţie cărţi de literatură română şi universală, de electrotehnică şi electronică, de fizică, chimie, istorie şi geografie precum şi unele de turism şi divertisment.

Biblioteca deţine cărţi în limba maghiară şi germană, care stau la dispoziţia elevilor care studiază în aceste limbi.

Cititorii bibliotecii pot consulta numeroasele dicţionare, enciclopedii, atlase şi orice alte cărţi la sala de lectură care deţine 24 de locuri şi un spaţiu generos unde se desfăşoară diverse activităţi cu elevii cum ar fi: ore de lectură, activităţi în care elevii învaţă poezii şi cântece, activităţi în colaborare cu psihologul şcolii, concursuri de poezie şi “Atelierul fanteziei” în cadrul căruia copii ascultă cântece, poveşti, desenează, pictează sau realizează diverse obiecte sub îndrumarea bibliotecarului, a învăţătorilor şi a altor profesori din şcoală, în funcţie de specificul activităţii.

Au fost organizate serbări, unde elevii au prezentate poeziile şi cântecele învăţate în timpul activităţilor desfăşurate la sala de lectură.

Cu materialele realizate de elevi în cadrul „atelierului fanteziei” se organizează expoziţii pe parcursul anului şcolar şi la finele acestuia.

Bibliotecar Nișcoveanu Elena Maria